Některé z následujících koktejlů připravili finalisté mezinárodní barmanské soutěže Mattoni Grand Drink. Letošní ročník vyhrál se svým drinkem Grand Rituals… slovenský zástupce Tomáš Guyén. Čech Jiří Boháč obsadil 2. místo a ocenění za Nejlepší techniku a Nejlepší design. Součástí všech soutěžních koktejlů je minerální voda Mattoni, která díky vyváženému přírodnímu složení dodá sluníčkem a horkem unavenému tělu potřebné minerály a stopové prvky, například hořčík a vápník. Právě díky svému unikátnímu složení se stala i oficiální vodou Mezinárodní barmanské asociace.
Koktejly, které pro své blízké můžete připravit doma a sami. Oživte svou kulinářskou a party rutinu!
BBQ Surprise
Překvapte své blízké pikantním drinkem. Pár kapek Tabasca dělá z tohoto nápoje hvězdu vaší grilovačky.
Recept:
• 8 kostiček červeného melounu
• 1 stonek rozmarýnu
• Pár kapek Tabasca dle chuti (pozor, pálivé)
• Mattoni s příchutí grapefruitu na dolití
• Rozmarýn na ozdobu
Postup přípravy:
Ke kostičkám červeného melounu společně s kostkami ledu přidáme stonek rozmarýnu a několik kapek pálivého Tabasca podle vlastní chuti. Vše zalijeme Mattoni s příchutí grapefruitu. Můžeme ozdobit snítkou rozmarýnu.
Grand Rituals…
Ingredience:
• 10 cl Mattoni perlivé
• 2 cl rakytníkového pyré Monin
• 0,5 cl zázvorového sirupu Monin
• 0,5 cl citronového freshe
• 9 cl cascary (čaj z kávových slupek)
Ozdoba: fialka, sušený pomeranč, sušená citronová kůra, cascara
Postup přípravy:
Do nebo uzavíratelné nádoby nalijeme rakytníkové pyré, zázvorový sirup, citronový fresh a cascaru, zasypeme ledem a pečlivě protřepeme. Směs přes sítko nalijeme do sklenice, dolijeme Mattoni perlivou a ozdobíme.
Mat & Toni
Afrodiziakální zázvorový koktejl probudí ve vašem těle gejzír touhy a vášně. Vítěz Mattoni Grand Drink 2011.
Recept:
• 3 cl čerstvé limetkové šťávy
• 1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin)
• 1 cl zázvorového sirupu (Monin)
• 5 proužků čerstvého zázvoru
• Mattoni na dolití
• zázvor a bazalka na ozdobu
Postup přípravy:
K limetkové šťávě přidáme sirup s třtinového cukru a zázvoru, vše dobře promícháme s kostkami ledu. Přidáme proužky čerstvého zázvoru a směs zalijeme podle chuti Mattoni perlivou či neperlivou. Na závěr ozdobíme plátkem zázvoru a lístkem čerstvé bazalky.