Tradičního klání pořádaného Mezinárodní barmanskou asociací IBA se zúčastnili i čeští reprezentanti Carola Urru v kategorii Classic a Martin Vogeltanz v kategorii Flair. Ani jednomu se nepodařilo postoupit ze základní skupiny.

 

Barmanka pražského AnonymouS Baru Carola Urru startovala ve skupině Low ABV neboli nízkoalkoholických koktejlů. Představila se s drinkem Equality složeným z pětileté kosher slivovice R. Jelínek, likéru Monin Amaretto, domácího cordialu s příchutí švestky a Panettone a nealkoholického Prosecca Iris Vigneti Bella Glamour.

 

Z pěti 12členných skupin postupovali vždy tři soutěžící do semifinále, české reprezentantce se to nepodařilo. „Přijela jsem s jednoznačným nastavením mysli – snažit se ve své zemi reprezentovat Českou republiku jako mou zemi. Připravovala jsem se jako na každou jinou soutěž, ale tahle byla jiná. Mnoho pravidel a informací najednou, nevěděla jsem, kde mi hlava stojí,“ přiznává rodačka z italské Ligurie, která v posledních letech žije a působí v Česku.

 

Své vystoupení ale nehodnotila negativně. „Na pódiu jsem to hezky rozbalila, aby si mě ostatní pamatovali. V tomto ohledu jsem si nevedla špatně, a že z toho není pohár, mi nevadí,“ podotýká.

 

„Carola odvedla za soutěžním barem výbornou práci, skvělý a bezchybný rolling. Vystoupení podtrhla promyšlenou verbální prezentací, čímž na sebe strhla obrovskou pozornost. V Low ABV skupině byly všechny koktejly povedené a ten její bohužel na nejlepší trojku nedosáhl. Pro Carolu to může být obrovská motivace do další práce,“ konstatoval prezident České barmanské asociace Aleš Svojanovský.

 

Ve flairové kategorii mohl prodat své bohaté zkušenosti okořeněné medailovými úspěchy Martin Vogeltanz, jenže neměl zcela svůj den. „Show mi bohužel vůbec nevyšla, nejvíc mě rozhodil hned první pád u triku, který standardně zvládám poslepu. Přípravu jsem nepodcenil, sestavu jsem trénoval tři měsíce. I v den soutěže jsem v tréninkové místnosti měl u více jak deseti sestav maximálně dva pády. Že to na pódiu nevyjde se prostě někdy stává. Jedeme dál a třeba to vyjde jindy,“ uzavírá optimisticky Martin Vogeltanz, viceprezident České barmanské asociace.