Sezona juniorských soutěží pod hlavičkou České barmanské asociace je již v plném proudu. Po Jodhpur Kroměřížské koktejlové soutěži, Havířovském korbelu a Kocour Cupu čeká středoškoláky pomyslný jarní vrchol jejich snažení – CBA Team Challenge.

 

V brněnském centru Abzac se v úterý 16. dubna opět utkají čtyřčlenná školní družstva složená z mladých barmanů, baristů, výčepních a teatenderů.

 

Registrovat svůj tým mohou pedagogové do úterý 2. dubna odesláním vyplněné přihlášky organizátorům na e-mail info@cbanet.cz.

 

Formát i pravidla soutěže se ve srovnání s minulým rokem nemění. CBA Team Challenge je týmovou soutěží pro juniorské vyznavače nápojové gastronomie. Primárně je určená pro čtyřčlenné studentské týmy středních gastronomických škol. Každý tým se musí zapojit do čtyř z celkem šesti pořádaných disciplín – klasické barmanství, flairové barmanství, čajová mixologie, čajová degustace, baristika a čepování piva. Zúčastnit se ale mohou i jednotlivci. Zvítězí kolektiv, který dosáhne nejvyššího součtu bodů za jednotlivé disciplíny.

 

CBA Team Challenge se letos koná třetím rokem, opět v jarní a podzimní edici.

 

Vítězný tým se může těšit na exkurzi do výrobních prostor likérky STOCK Plzeň-Božkov v Prádle a na zážitkovou tour po vyhlášených brněnských podnicích gastronomické skupiny Lidi z Baru. Druhé a třetí družstvo pak na odbornou přednášku brand ambasadora STOCK Plzeň-Božkov přímo ve škole. Věcné ceny v podobě pitného režimu věnuje také společnost Mattoni 1873.

 

Hlavními partnery soutěže jsou společnosti STOCK Plzeň-Božkov s.r.o. a Mattoni 1873 a.s. Jejich cílem je prostřednictvím soutěže podporovat chuť talentovaných mladých gastronomů zůstat po studiu v tomto oboru a nalézt v jejich profesi zalíbení.

 

Partnery soutěže CBA Team Challenge jsou společnosti a značky Bidfood Czech Republic s.r.o., Nestlé Česko, s.r.o., Ultra Premium Brands - Central Europe s.r.o., PARTY led, s.r.o., Premier Wines & Spirits s.r.o., RATIONAL Czech Republic s.r.o., IVN s.r.o., Sahm, Quality Hotel Exhibition Centre, BOHEMIA SEKT, s.r.o., RUDOLF JELÍNEK a.s., Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s., CORMEN s.r.o., OXALIS, spol. s r. o., Aquila, Dilmah, Zanzibar Trade s.r.o., PepsiCo CZ s.r.o., Candola s.r.o., Espresso, s.r.o., Café Reserva, Faema, Kávovary.cz, SCA Morava, s.r.o., Josef Manner s.r.o., ZEMAN Váhy s.r.o., BOHEMILK a.s., DELIKOMAT s.r.o., Mia coffee s.r.o., Ronchem, AQUALINK s.r.o. a HEINEKEN Česká republika, a.s.