Ještě deset dní mají barmani a barmanky na zaslání receptury svého originálního drinku v soutěži Metaxa Twelve Cocktail Competition. Deadlinem pro odeslání vyplněného formuláře ambasadorovi Peteru Bobulovi je půlnoc 29. srpna.

 

Jak už název soutěže napovídá, koktejl musí být založený na dvanáctihvězdičkové Metaxe a jeho příběh by měl porotce oslovit propojením s antickou mytologií. Přesnější informace se zájemci na začátku měsíce dozvěděli v Praze a Brně na seminářích se Stanislavem Harciníkem.

 

Do hlavního města dorazilo 40 účastníků nejen z Prahy, ale i Českých Budějovic, Karlových Varů nebo Litoměřic. Do moravské metropole zavítalo 30 kolegů také z Olomouce, Opavy či Jihlavy.

 

„Setkání jsme začínali představením soutěže a následně Stano vysvětlil, jak se orientovat v pravidlech. Workshop vyvrcholil jeho kreativními ukázkami, kdy na dvou případech demonstroval, jak vytvořit skvělé drinky i když vás zrovna nepolíbila múza. Semináře byly poměrně dlouhé, ale podle reakcí jsem přesvědčený, že zároveň i všem přínosné,“ těší Petera Bobulu z pořádající společnosti STOCK Plzeň-Božkov.

 

Barmani a barmanky se naživo utkají v semifinálových kolech pro Čechy a Moravu 2. až 4. září. Ti nejlepší si 23. září zasoutěží v národním finále, jehož vítěz bude naši barovou scénu reprezentovat v globálním finále v Aténách.