Daiquiri Week v podání rumové značky Ron Santiago de Cuba je celosvětovou oslavou klasického karibského koktejlu, který je ztělesněním letního osvěžení. Jednoduchá kombinace rumu, cukrového sirupu a limetové šťávy nabízí nekonečné možnosti variací, v nichž si snad každý najde tu svou oblíbenou.

 

Cílem tohoto „týdne“ od 12. do 21. července je představit široké veřejnosti rozmanitost a krásu tohoto nápoje a nabídnout milovníkům koktejlů možnost vychutnat si nové a inovativní verze Daiquiri.

 

V České republice se k oslavám připojují tři podniky – Savage Bar, Manifesto a MEZ Bar v hotelu Andaz. Všechna tři místa nejdete v Praze.

 

Savage Bar je stylovým podnikem pyšnícím se skvělou atmosférou. Jeho spoluzakladatelka Carola Urru vytvořila Daiquiri inspirované českými reáliemi. unikátní koktejl kombinuje tradiční kubánské ingredience s českými prvky, což vytváří jedinečný chuťový zážitek:

 

Cockatoo

 

45 ml Ron Santiago de Cuba 11yo

30 ml šťávy z limetky

20 ml domácího švestkového sirupu

doušek slivovice

2 kapky solného roztoku

 

Všechny ingredience spojte pomocí šejkru a ve sklenici dozdobte sušenou švestkou a švestkovou pěnou.

 

V pražském Manifestu a také v MEZ Baru budou podávat speciální Daiquiri menu zahrnující klasické provedení i exotické sezónní twisty.