Už jen několik dnů na odevzdání svého drinku mají zájemci o účast v soutěži Havana Club Cocktail Maestros. Registrovat se mohou dvoučlenné týmy ze stejných podniků, které mají vymyslet koktejl ztělesňující je samotné. Použít musí sedmiletý rum Havana Club a dvě domácí ingredience, kdy každá reprezentuje jednoho či jednu z dané barmanské dvojice.

 

Desítku národních finalistů organizátoři z přihlášek vyberou 21. ledna, české finále se uskuteční 15. února. Jeho vítězové budou tuzemskou scénu reprezentovat v Londýně na evropském a možná i v Havaně na globálním finále.

 

Více podrobností se dočtete na stránce soutěže Havana Club Cocktail Maestros.

 

V prvním letošním měsíci taktéž již tradičně začíná našlapaný program soutěže Diageo Reserve World Class. Úvodní seminář je naplánován na úterý 23. ledna od 13 hodin. Hostit jej budou prostory pavilonu Bohemia v areálu holešovického výstaviště. Barmanky a barmani se na něm dozvědí detailní zadání soutěžních koktejlů i harmonogram jubilejního desátého ročníku prestižní soutěže. Kdo se tedy chce letos Diageo Reserve World Class zúčastnit, měl by do Holešovic dorazit.

 

Pořadatelé prozatím jen prozradili, že úvod soutěže se bude točit kolem tequily Don Julio. Vítěz českého kola se může těšit na globální finále v Šanghaji.

 

Do soutěže se přihlašujte e-mailem na adresu Petr.Kymla@stock.cz nebo formulářem skrze QR kód pozvánky na facebookovém či instagramovém profilu.

 

Havana Club Cocktail Maestros i Diageo Reserve World Class jsou zařazeny do Czech Bartenders League o Barmana roku 2024. První letošní bodíky můžete získat už za registraci a aktivní účast. Vždy se hraje až o 15 bodů do ligové tabulky.